ID SCAN

Voor alle openbare fuiven in De Loods is er veel aandacht voor veiligheid. Het belangrijkste is echter dat het ook een fuif is waar amokmakers en drugsdelinquenten geen kans krijgen. Zij kunnen immers een toegangsverbod voor 6 maanden krijgen en dit voor alle fuiven in De Loods. Kom je dus om te feesten? Dan word je met Safe Party Zone extra in de watten gelegd!

Vergeet je identiteitskaart niet!

Aan de ingang van de zaal zal gevraagd worden om jouw identiteitskaart in een elektronische lezer te plaatsen. Je mag dit weigeren, maar dan kom je er ook niet in. Weet gewoon dat jouw gegevens niet worden verwerkt of opgeslagen!

Welke gevolgen heeft Safe Party Zone voor jou?

Wil je een ticket kopen van een event in De Loods? Weet dan dat dit ticket meteen een overeenkomst is. Je verklaart je bij de aankoop van een ticket akkoord met het huishoudelijk reglement die op de fuif zal gehanteerd worden

Je kan het reglement hier vinden. 

Een toegangversbod kan opgelegd worden. 
Het niet opvolgen van de regels houdt ook meteen in dat je een toegangsverbod kan oplopen voor maximum 6 maanden voor alle fuiven die werken met bovenstaand label. Je bent bij aankoop van een ticket meteen ook akkoord dat een toegangsverbod inhoudt dat je persoonsgegevens zullen worden opgeslagen en verwerkt met het oog op de toegangscontrole voor fuiven onder Safe Party Zone.

Waarom en hoe krijg je een toegangsverbod?

Een toegangsverbod krijg je niet zomaar!!! Er gaat een hele procedure aan vooraf waar de betrokkene zelf ruim de kans krijgt om zich te verdedigen.

Als je uit een fuifzaal wordt gezet voor zware feiten, contacteert de organisator de politie. Zij maken een 'bestuurlijk verslag' op en geven dit door aan de burgemeester. De securityfirma en/of de organisatoren kunnen hun ervaringen ook in een 'feitenverslag' delen met het stadsbestuur. Op basis van deze verslagen wordt de betrokkene verzocht zijn/haar kant van het verhaal schriftelijk toe te lichten aan de burgemeester. Uiteraard kan de betrokkene zich hiervoor laten bijstaan door een raadsman. Na de ontvangst van deze schriftelijke toelichting, zal de burgemeester al dan niet besluiten een toegangsverbod uit te vaardigen. Indien zo zullen jouw gegevens worden opgeslagen in de PC's die toezien op het toegangsverbod.

Wat als ik mijn identiteitskaart ben verloren?

Geen nood, ook met een voorlopig identiteitsbewijs kom je er in. Het is echter wel belangrijk dat je je officieel vervangdocument bij hebt, anders zal je niet kunnen fuiven. Als je komt met jouw voorlopig identiteitsbewijs, dan zal je gevraagd worden dat aan de ingang voor te leggen zodat we zeker zijn dat je geen match maakt met de databank! Eenmaal dit voorbij is ben je klaar voor een avondje plezier!