sint-romboutstorencaikonproducties_toerisme_mechelen-69.jpg

De Loods - werfupdates

Perron M is dood, leve De Loods!

Zowel organisatoren als bezoekers hadden vragen bij het voormalige Perron M, de eerste grote fuifzaal in Mechelen. De temperatuur in de zaal werd ondraaglijk, de vloer werd gevaarlijk glibberig, de ruimte en vestiaire waren veel te klein en de akoestiek was niet optimaal. Met de verbouwingen van Perron M heeft de stad als doel om al deze ongemakken weg te werken.

Wat houden de veranderingen concreet in?

  • De capaciteit van het aantal personen wordt opgetrokken van 750 naar 1.000 personen.
  • Er komt een nieuwe ruimere vestiaire.
  • De indeling van de fuifzaal wordt gewijzigd, waardoor ze meer flexibel kan ingezet worden.
  • In de zaal komt een doorsteek naar het evenementenplein en De Club.
  • Achteraan de zaal komt een rokersruimte, waardoor de bezoekers  de ingang niet hoeven te passeren. Zo kan er een "gesloten" evenement plaatsvinden.
  • Er komt een mogelijkheid om een buitengebied in te richten dat verbonden is met de zaal.
  • De akoestiek wordt geoptimaliseerd.
  • De toiletten breiden uit en worden gescheiden.
  • Er komen een aparte in- en uitgang om de circulatie van de bezoekers te vergemakkelijken.

 

De nieuwe zaal

In detail - de foyer (download)

De Loods - Foyer in detail

De foyer is de inkomhal van De Loods. De foyer heeft 2 ingangen, die beiden gebruikt kunnen worden. De ticketverkoop dient in de foyer te gebeuren, zodat de toegangscontrole aan de ingang makkelijker kan. Een ruime vestiaire zal ook beschikbaar zijn.  

Voor de uitgang is een aparte doorgang voorzien. De nooduitgangen in de zaal kunnen niet meer gebruikt worden als doorgang. Er zijn gescheiden toiletten voor mannen en vrouwen op de verschillende verdiepingen. 

In detail - de zaal (download)

De Loods - Zaal in detail

De zaal kan gehuurd worden als halve - of als hele zaal. De oude scheidingswand is hiervoor behouden. De wagons en de glazen vloer zijn verwijderd. De toog komt centraal in het begin van de zaal. Het aantal tapkranen is behouden. De flessen en vaten om bij te vullen zijn wel onmiddellijk naast de toog geplaatst zodat het wisselen veel makkelijker kan. 

In detail - rokersruimte (download)

 

Nieuw aan de zaal is een rokersruimte. Deze is door een open hekwerk naar buiten toe afgesloten zodat er steeds lucht van buiten naar binnen kan. Wanneer de organisator ervoor kiest, kan er een buitenruimte ingericht worden. Hiervoor is een doorgang voorzien die open kan, wanneer gewenst. Hierdoor is het voor organisatoren mogelijk om een evenement te organiseren waar het principe "buiten is buiten" gehanteerd kan worden. Dit wil zeggen: bezoekers betalen hun toegang. Bij het verlaten van de zaal verliezen ze het recht op toegang tot het event, tenzij ze opnieuw inkom betalen.