sint-romboutstorencaikonproducties_toerisme_mechelen-69.jpg

Transit M

In het verleden heeft Mechelen al volop geïnvesteerd in jeugdinfrastructuur aan het Douaneplein. Het douane-entrepot werd omgebouwd tot Perron M en het skatepark en Club Kamikaze vonden er hun vaste stek. De stad wil van het Douaneplein dé bruisende plek maken voor de Mechelse jeugd.

Huidige situatie

Het Douaneplein van vandaag bestaat uit vier deelzones: de parking in het noorden (voor de douane), de westelijke parking naast Perron M (pendelparking), de parking aan de zuidzijde (voor Den Hangar) en de bus- en vrachtwagenparking aan de oostzijde. Deze zones functioneren los van elkaar en dat wil de stad in de toekomst anders zien. Plan kan je hier downloaden.

Nieuwe pleinen en fietsverbindingen

Transit M krijgt een nieuw polyvalent plein voor Den Hangar. Er komt een basketbalveld dat een geheel vormt met de skatebowl. Door de trap- en podiumconstructie voor Den Hangar kan het plein ook gebruikt worden als evenementlocatie voor talrijke outdoor optredens en concerten. Plan kan je hier downloaden.

 

 

Langs de pendelparking komt een fietsverbinding. Deze is verbonden met de nieuwe Mechelse fietssnelweg en het recreatief fietsnetwerk langs de Dijle. Zo is het een aangename fietstocht richting Transit M. Fietsen kunnen op de 324 fietsparkeerplaatsen vastgezet worden.

 

 

Het evenementenplein voor Den Hangar.

Meer groen

In het nieuwe ontwerp is het groen sterk aanwezig op de jongerenzone. Langs de parking en de fietspaden komen groene stroken en nieuwe bomen. Er zijn ook street-arttekeningen, zitblokken en -banken in verschillende materialen en street-skatemeubilair om de zone nog meer sfeer te geven.

Het ontvangstplein van Transit M.

 

Parking

Ook in de toekomst zal parkeren op het plein gratis blijven met een totaal van 204 parkeerplaatsen.

Ontmoeting

Transit M wordt de centrale zone voor verschillende leeftijds- en doelgroepen, een ontmoetingsplaats  en een plek waar grote en kleine evenementen kunnen plaatsvinden.